Română
Engleză

: +40 371 120 838

  •   : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Facturarea energiei electrice

Index contorModul de facturare
Pentru locurile de consum la care este instalat un contor cu citire la distanță, se factureaza cantitatea de energie electrică înregistrată de acel contor.

Pentru celelalte locuri de consum, facturarea se face, în funcție de opțiunea consumatorului, fie în baza unui consum estimat de către Operatorul de rețea, fie pe bază de autocitire, urmând ca la data când se face citirea efectivă a contorului să se facă și regularizarea consumului facturat.

 

Index contorFactura de energie electrică
Găsiți aici un model de factură în care regăsiți toate componentele energiei electrice.

 

Index contorTransmiterea datelor "autocitite"
Autocitirea este procesul de citire și transmitere lunară a indexului contorului de către consumator.

Cantitatea de energie electrică consumată într-o lună se poate transmite doar în intervalul de citire 29 luna curentă – 03 luna următoare consumului. Nu se ia în calcul transmiterea indexului autocitit în afara intervalului de citire iar, în interiorul intervalului este permisă transmiterea doar o singură dată pentru fiecare contor in parte .

Comunicarea indexului se face prin intermediul contului personal (Contul meu - link) pe care fiecare client îl are definit în sistemul nostru de gestiune clienți.

Citirea indexului se va face utilizând numere întregi (nu vor fi acceptate zecimalele inregistrate de contor la un anumit moment).

Indexul autocitit trebuie transmis pentru fiecare contor și loc de consum în parte.

Autocitirea nu va înlocui citirea efectuată de catre operatorul de distribuție in conformitate cu programul stabilit de citire. În luna în care este programată citirea contoarelor, pentru emiterea facturii va fi luată in calcul citirea efectuată de operatorul de distributie.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, titularul contractului de furnizare energie electrică este obligat să asigure accesul pentru citirea contorului de către personalul autorizat al operatorului de distribuție.

În lunile în care nu se transmit datele de autocitire (indiferent de cauze) facturarea se va face în baza estimărilor operatorului de distribuție.